Historisch lage hypotheekrente: de mogelijkheden

De hypotheekrente is op dit moment bijzonder laag. Toch kan het zijn dat je nog een vrij hoge rente betaald. Wij, als jouw financieel adviseur, vinden het zinvol nu aandacht hieraan te besteden!

 

Rentemiddeling of oversluiten, wat zijn de verschillen?

 

 

 

 

Rentemiddeling

Rentemiddeling is een manier om een lagere hypotheekrente te krijgen. Je krijgt een nieuwe rentevaste periode waarbij de eerder afgesproken rente wordt gemiddeld met de actuele marktrente. Die actuele rente is in 2016 enkele procenten lager dan bijvoorbeeld in 2010. Bij rentemiddeling betaal je wel een boeterente maar die wordt opgenomen in het nieuwe rentepercentage. Zo hoef je de boete niet ineens te betalen maar wordt deze uitgesmeerd over een langere periode. Bovendien zijn de extra kosten ook verwerkt in jouw nieuwe rentepercentage.

 

Niet iedere bank biedt rentemiddeling aan. Ook verschillen de voorwaarden per bank. Kijk eens in bijgaande lijst of jouw bank wel al de mogelijkheden van rentemiddeling biedt.

 

 Rentemiddeling plaatje

 

Oversluiten

Bij oversluiten beëindig je de lopende rentevaste periode. Hiervoor brengt de bank vaak een (forse) boete in rekening, maar kan je wel meteen profiteren van de huidige lage rente.

Als je de mogelijkheid hebt om de boete uit eigen middelen te betalen, kan oversluiten aantrekkelijker zijn dan rentemiddeling.

 

Wil je meer informatie of wil je dat wij de mogelijkheden voor jou gaan bekijken, neem dan contact met ons op!Hersteladvies HUIJERJANS Adviesgroep B.V. Like HUIJERJANS Adviesgroep op facebook
Wegwijzer voor de betere financiële keuze
100% onafhankelijk
Heeft u vragen?
wij helpen u graag verder
Bel 0475 - 53 32 32
op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur
Verzekeraars die wij voor u vergelijken:
Vul onderstaand uw gegevens in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
Voornaam:
Achternaam:
E-mail adres: