Aflossingsvrije hypotheek

Een hypotheek waarbij de rente zo kort mogelijk vast staat en niets hoeft te worden afgelost lijkt de aller goedkoopste hypotheek te zijn. Maar dat kan bedrieglijk uitpakken. Vaak zorgt een langere rente vast periode voor een rustiger gevoel. En helemaal niets aflossen zorgt wel op korte termijn voor een lagere maandlast maar is dat in de toekomst ook nog geval? Uw lening blijft immers doorlopen. Ook na 30 jaar als het fiscale voordeel wegvalt.

Een volledig aflossingsvrije hypotheek is voor nieuwe hypotheken niet meer mogelijk. De helft van de waarde van de woning zal binnen 30 jaar moeten worden afgelost. Dat neemt niet weg dat het hebben van een deels aflossingsvrije hypotheek de actuele maandlasten kan drukken. Dat is prima voor bijvoorbeeld starters die weten dat er groei in het inkomen zit. In zo’n situatie is het denkbaar dat in de toekomst het aflossingsvrije deel van de hypotheek alsnog wordt afgelost.

Alvorens een keuze te maken is het verstandig om met een van onze Erkende Hypotheekadviseurs van gedachten te wisselen over het wel of niet aflossen van, een deel van, de hypotheek.

Hersteladvies HUIJERJANS Adviesgroep B.V. Like HUIJERJANS Adviesgroep op facebook
Wegwijzer voor de betere financiële keuze
100% onafhankelijk
Heeft u vragen?
wij helpen u graag verder
Bel 0475 - 53 32 32
op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur
Verzekeraars die wij voor u vergelijken:
Vul onderstaand uw gegevens in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
Voornaam:
Achternaam:
E-mail adres: